Artrose

Artrose (gewrichtsslijtage) komt regelmatig voor. Vooral gewrichten die dag in-dag uit veel belast worden krijgen op een gegeven moment te maken met slijtage. Zo zijn knieën, heupen en handen maar ook de nek en onderrug vaak voorkomende locaties van artrose. Iedereen krijgt op latere leeftijd wel te maken met een vorm van slijtage. De pijnklachten ontstaan vaak niet alleen uit het gebied van artrose zelf, maar ook de omliggende spieren en gewrichten die harder moeten werken om het versleten gewricht op te vangen.

Door ervoor te zorgen dat uw lichaam zo goed mogelijk functioneert kunt u verkeerde belasting op uw gewrichten beperken. De omliggende spieren en gewrichten kunnen dan meehelpen om de belasting op te vangen. 

Hoewel er aan artrose zelf weinig gedaan kan worden, kan de chiropractor in veel gevallen de pijn- en stijfheidsklachten die artrose met zich meebrengt verbeteren. De chiropractor beschikt namelijk over speciale (zachte) behandeltechnieken om de mobiliteit van de gewrichten en de omliggende spierspanning te verbeteren.

Bij artrose is het belangrijk om in beweging te blijven. Daar kan de chiropractor u mee helpen!