Ga naar hoofdinhoud

Chiropractie voor kinderen en baby’s

Chiropractie voor baby’s 

Chiropractie is niet uitsluitend gericht op volwassenen. Ook jouw baby is bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch in goede handen. Wist je dat tijdens de zwangerschap en bevalling al spanningen kunnen ontstaan in de spieren en gewrichten van de baby? Dit kan komen doordat de baby zich bijvoorbeeld te weinig kan bewegen in de baarmoeder. Zelfs als de bevalling optimaal verloopt kan er te veel druk uitgeoefend worden op het lichaam van de baby. Met chiropractie controleren wij de wervelkolom van jouw baby op blokkades en corrigeren wij deze. Hierdoor kan jouw baby weer vrij bewegen. 

Situaties die klachten bij uw baby kunnen veroorzaken tijdens de bevalling

  • kunstverlossing (keizersnede of gebruik van vacuümpomp of tang)
  • moeilijkheden bij de uitdrijving van de schouders (schouderdystocie)
  • snelle of juist erg lange bevalling
  • uw baby ligt in afwijkende positie (stuitligging, sterrenkijker, ect.)

De spanningen in het lijfje van jouw baby kunnen ervoor zorgen dat de gewrichten en spieren minder makkelijk bewegen en pijnlijk aanvoelen. Dit kan resulteren in verschillende klachten bij jouw baby:

 Chiropractie behandeling voor baby’s

Tijdens een intakegesprek bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch stelt de chiropractor met een gericht onderzoek vast wat de klachten van jouw baby zijn. Met deze diagnose wordt een behandelplan opgesteld dat past bij de klacht en leeftijd van jouw baby. 

De chiropractie behandeling bij baby’s bestaat uit lichte chiropractische technieken, speciaal ontwikkeld voor baby’s. Zo is bij een baby een lichte druk met de vinger al voldoende om spieren en gewrichten los te maken. Omdat de behandelmethoden zo licht zijn, kunnen baby’s al op zeer jonge leeftijd behandeld worden. Daarnaast geeft de chiropractor oefeningen en adviezen voor thuis mee.

Chiropractie voor kinderen 

Ook voor (oudere) kinderen is chiropractie zeer effectief. Zo kan een val bij het sporten, het uitoefenen van een hobby of bijvoorbeeld bij het leren lopen zorgen voor klachten zoals rug- en nekpijn. Daarnaast kan het tillen van een te zware schooltas of het zitten in een slechte houding, zoals bij het kijken op een iPad of mobiel, ervoor zorgen dat uw kind last krijgt van rugklachten.

Chiropractische behandeling van kinderen

Net als bij de behandeling van baby’s, zijn onze chiropractoren gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Tijdens de intake wordt bepaalt wat de klacht en de onderliggende oorzaak is. Hierna stelt de chiropractor een behandelplan op dat past bij de klacht en leeftijd van uw kind.

De behandeling bestaat uit lichte chiropractische technieken, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Daarnaast geeft de chiropractor oefeningen en adviezen voor thuis mee. 

Wilt u chiropractie voor uw baby of kind? Rugzorg Chiropractie Den Bosch helpt u!

Heeft uw baby of kind denkt u baat bij een chiropractie behandeling? Neem dan vandaag nog contact op met Rugzorg Chiropractie Den Bosch. We helpen u graag.