Skip to content

Chiropractie voor kinderen en baby’s

Chiropractie voor baby’s 

Chiropractie is niet uitsluitend gericht op volwassenen. Ook jouw baby of kind is bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch in goede handen. Wist je dat tijdens de zwangerschap en bevalling al spanningen kunnen ontstaan in de spieren en gewrichten van de baby? Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de baby zich te weinig kan bewegen in de baarmoeder. Zelfs als de bevalling optimaal verloopt kan er te veel druk uitgeoefend worden op het lichaam van de baby. Met chiropractie controleren wij de wervelkolom van jouw kindje op blokkades en corrigeren wij deze. Hierdoor kan hij/zij weer vrij bewegen en ontspannen. 

Situaties tijdens de bevalling die klachten kunnen veroorzaken bij jouw baby

 • kunstverlossing (keizersnede of gebruik van vacuümpomp of tang)
 • moeilijkheden bij de uitdrijving van de schouders (schouder dystocie)
 • snelle of juist erg lange bevalling
 • de baby ligt in afwijkende positie (stuitligging, sterrenkijker, ect.)

De spanningen in het lijfje van jouw baby kunnen ervoor zorgen dat de gewrichten en spieren minder makkelijk bewegen en pijnlijk aanvoelen. Dit kan resulteren in verschillende klachten bij jouw baby:

 • voorkeurshouding
 • afplatting van het hoofd
 • niet op de rug kunnen liggen
 • huilbaby (onrustige baby’s of baby’s die meer dan 2 uur per dag huilen)
 • slaapproblemen
 • moeite met borstvoeding
 • HCFS: hoog cervicaal functiestoornis (voorheen het KISS-syndroom)
 • darmkrampjes
Lees onze blog over huilbabies en wat een chiropractor daar aan kan doen

 Chiropractische behandeling bij baby’s

Tijdens een intakegesprek bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch stelt de chiropractor met een gericht onderzoek vast wat de klachten van de baby zijn. Met deze diagnose wordt een behandelplan opgesteld dat past bij de klacht en leeftijd van jouw baby. 

De chiropractie behandeling bij baby’s bestaat uit lichte chiropractische technieken, speciaal ontwikkeld voor baby’s. Zo is bij een baby een lichte druk met de vinger al voldoende om spieren en gewrichten los te maken. De druk is zo licht als die je op je oogbol goed kan verdragen.
Omdat de behandelmethoden zo licht zijn, kunnen baby’s al op zeer jonge leeftijd behandeld worden. Daarnaast geeft de chiropractor oefeningen en adviezen voor thuis mee.

Chiropractie voor kinderen 

Ook voor (oudere) kinderen is chiropractie zeer effectief. Zo kan een val bij het sporten, het uitoefenen van een hobby of bijvoorbeeld bij het leren lopen zorgen voor klachten zoals rug- en nekpijn. Daarnaast kan het tillen van een te zware schooltas of het zitten in een slechte houding, zoals bij het kijken op een iPad of mobiel, ervoor zorgen dat een kind last krijgt van rug- of nekklachten.

Chiropractische behandeling bij kinderen

Net als bij de behandeling van baby’s, zijn onze chiropractoren gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Tijdens de intake wordt bepaalt wat de klacht en de onderliggende oorzaak is. Hierna stelt de chiropractor een behandelplan op dat past bij de klacht en leeftijd van het kind.

De behandeling bestaat uit lichte chiropractische technieken, speciaal ontwikkeld voor kinderen. Daarnaast geeft de chiropractor oefeningen en adviezen voor thuis mee. 

Wil je chiropractie voor jouw baby of kind? Rugzorg Chiropractie Den Bosch helpt!

Denk je dat jou baby of kind baat zou kunnen hebben bij een chiropractie behandeling? Neem dan vandaag nog contact op met Rugzorg Chiropractie Den Bosch. We helpen jullie graag.

Dit zijn onze chiropractoren die gespecialiseerd zijn in het behandelen van baby’s en kinderen: