skip to Main Content

Nu we weer een aantal weken aan het werk zijn, horen we dat veel mensen die thuis achter de pc werken, overdag toch veel minder bewegen. Van de thuiswerkers hebben velen inmiddels wel een goed plek ingericht met spullen van kantoor. Maar toch ook een aanzienlijk aantal zit gewoon aan de keukentafel met een laptop.

Dit de enquête bleek dit al, zie hier de opmerkingen:

  • Vaak lopen en thuis sporten.

  • Ik wandel meer, maar blijft meer op de bank hangen dan ik zou willen.

  • Ik fiets normaal altijd naar mijn werk, 1,5 uur per dag, 4x per week. Dat mis ik nu

  • In mijn huidige manier werken beweeg ik circa 85% (?) minder

Quote: Ik doe normaal een intensieve yogales, nu via zoom + sport elke dag, eigenlijk meer dan voor corona, alleen thuis 🙂

— Anoniem uit de enquête.

Gelukkig had nog geen 10% minder beweging. Meer dan een kwart gaf aan niet meer te kunnen sporten, gelukkig zochten zij wel andere activiteiten daarvoor in de plaats. Met name wandelen en fietsen was erg populair.