Blijf deze winter gezond en fit!

Lisa Huiskamp, december 2017


De winter heeft inmiddels haar intrede gedaan. We hebben de eerste witte dagen al achter ons en ’s ochtends moeten we steeds vaker onze autoruiten krabben. De komst van de winter brengt niet alleen verschillen in de natuur met zich mee, maar ook voor ons lichaam. Het is daarom belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen zodat je gezond en fit de winter kunt doorkomen. Volg onderstaande tips om jouw lichaam een handje te helpen deze winter. 

Blijf deze winter gezond.JPG

Zo kom je gezond en fit de winter door:

  • Eet voldoende vezels

Vezels zijn belangrijk voor een gezond en fit lichaam omdat ze zorgen voor een goede stoelgang, ze verlagen het cholesterol in je lichaam, maar zorgen ook voor een goedwerkend immuunsysteem. Dit laatste is uiteraard erg handig in de winter om die welbekende wintergriepjes te bestrijden. Je vindt vezels onder andere in groenten, fruit, volkoren pasta en noten. 

  • Kies voor seizoensproducten

Dat groenten en fruit gezond zijn voor je lichaam weten we allemaal. Ze voorzien ons lichaam van vitaminen, mineralen en vezels. Deze voedingstoffen zijn van belang omdat ze zorgen voor een goede werking van uiteenlopende processen in je lichaam. Winterse seizoensproducten zijn onder andere wortels, boerenkool, pompoen, appels en peren. Bovendien zijn seizoensproducten kwalitatief beter en ook vaak goedkoper. Zorg dat je minimaal 250 gram groenten en twee á drie stuks fruit eet per dag.

  • Zorg  voor voldoende vitamine D

Je lichaam maakt vitamine D aan onder invloed van de zon. Vitamine D is essentieel voor een gezond en fit lichaam omdat het betrokken is bij veel processen. Het is onder andere van belang voor de groei en onderhoud van stevige botten en tanden en een sterk immuunsysteem. De zon is de beste leverancier van vitamine D dus zorg dat je ook in de winter voldoende naar buiten gaat om je lichaam te voorzien van deze belangrijke vitamine. Je vindt vitamine D ook in kleine hoeveelheden in vette vis zoals zalm, haring en makreel, visoliën en eigeel. 

Om gezond en fit de winter door te komen is het belangrijk om je lichaam te verwennen met een afwisselend voedingspatroon bestaande uit seizoensproducten, regelmatig een frisse neus in de buitenlucht en voldoende beweging.  

Wil je hulp bij het creëren van een gezonde leefstijl? Bekijk dan op mijn website www.thebodypractice.nl wat ik voor je kan betekenen. Samen leggen we de basis voor een gezond en fit lichaam.

Posted on December 22, 2017 .