Skip to content

Chiropractie bij het ouder worden

Naarmate we ouder worden, neemt onze kracht en uithoudingsvermogen af. Hierdoor wordt u minder mobiel en actief. Uw lichaam is echter gemaakt om te bewegen en het past zich aan naar de behoeftes. Daarom zien onze chiropractoren bij het ouder worden specifieke ouderdomskwalen ontstaan. Dit kan de levenskwaliteit sterk beïnvloeden. Vaak wordt ook gezegd, ”het is versleten, leer er maar mee leven.”

Artsen zeggen vaak: Het is versleten, neem maar een pijnstiller.

Gelukkig kunnen de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch door de juiste aanpak, helpen uw levenskwaliteit te verhogen, zodat u langer kunt gaan en staan waar u wilt en kunt genieten van een pijnvrij leven zonder al te veel pijnstillers te hoeven gebruiken.

Chiropractie bij artrose

Artrose is de medische term voor slijtage aan uw gewrichten. Over het algemeen krijgt iedereen vroeg of laat te maken met een vorm van artrose. Veel voorkomende locaties zijn de knieën, de heupen en de handen, maar zeker ook de wervelkolom. Vaak wordt gedacht dat artrose pijnklachten geeft. Dit is lang niet altijd het geval. Artrose veroorzaakt in eerste instantie alleen stijfheidsklachten. Met name in de ochtend, na langere tijd niet bewegen of na zwaardere belasting kunnen deze klachten optreden. Wanneer artrose verder gevorderd is, kan het wel tot pijnklachten lijden.

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met artrose. Invloed factoren zijn te veel/te weinig bewegen, overgewicht, scoliose, oud letsel en erfelijke belasting. Door zoveel mogelijk gezonde beweging en gezonde leefgewoonten kan de ontwikkeling van artrose geremd worden.

Specifieke termen waarmee patiënten hulp zoeken van een chiropractor:

Behandeling bij artrose

De klachten van artrose zijn voornamelijk stijfheid en beperking in bewegen. Pas in een later stadium ervaart u pijnklachten. Een chiropractie behandeling richt zich bij artrose op het in beweging brengen en houden van de aangedane gewrichten. De behandeling bestaat uit lokale correctie en/of mobilisatie van het gewricht. Ook de spieren, de andere gewrichten en wervelkolom worden onderzocht en behandeld. Zo kan met chiropractie ervoor gezorgd worden dat klachten geminimaliseerd worden met meestal uitstel of mogelijk afstel van een eventuele prothese. Naast de behandeling van de aangedane gewrichten, kan uw chiropractor u ook tips en adviezen geven om de klachten van artrose zoveel mogelijk te beperken.

Chiropractie bij stenose

Wanneer in de wervelkolom artrose ontstaat kan dit in een uiterst geval leiden tot een stenose; een vernauwing van het wervelkanaal of van de opening waar de zenuw de wervelkolom verlaat. Klachten zijn uitstraling en zwakte in de benen die ontstaan bij lopen en opstaan. Het wordt vaak omschreven alsof de benen vollopen. Deze klachten lijken erg op etalagebenen. Het grote onderscheid is dat etalagebenen door vernauwing in de bloedvaten ontstaat (vasculaire claudicatio) en dat bij stilstaan de klachten direct verminderen. Wanneer dit door een vernauwing in de wervelkolom ontstaat, komt er druk op het zenuwstelsel (neurogene claudicatio). Wanneer de rug voorover wordt gebogen, ontstaat er ruimte voor de zenuwen en vermindert de druk op de zenuwen, zitten, krom staan en hurken geeft al snel vermindering van klachten. Heel opvallend is dat fietsen vaak heel goed gaat.

Behandeling bij stenose

Bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch hebben we beschikking over speciale tractietafels, waarmee ruimte gemaakt wordt rondom de zenuwen in de wervelkolom. Zo kunnen de klachten met chiropractie geminimaliseerd worden.

Chiropractie bij osteoporose

Naarmate u ouder wordt neemt de botdichtheid af. Vooral bij vrouwen na de overgang zien onze chiropractoren dit. Dit kan leiden tot osteopenie (lichte botontkalking) of osteoporose (sterkere botontkalking). Door een verandering in de hormoonbalans, verminderde belasting of langdurig gebruik van ontstekingsremmende middelen als corticosteroïden verliest het bot zijn dichtheid. Hierdoor neemt de kans op breuken toe. Voldoende beweging in combinatie met gezonde voeding verminderd de kans op osteoporose.

Osteoporose zelf geeft geen klachten en is ook niet te behandelen met chiropractie. Wel zorgt de behandeling ervoor dat u mobieler blijft, zodat u uw botten voldoende kunt blijven belasten en sterk blijven. De chiropractische behandeling is veilig, ook voor mensen met (forse) osteoporose. Onze chiropractoren passen de behandeltechniek aan indien nodig of gewenst.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor behandeling van artrose of stenose bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Wilt u een afspraak maken bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch voor ouderdomskwalen als artrose en stenose klachten? Onze chiropractoren staan voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op.