Skip to content

Hoe chiropractische behandeling werd gemist door zorgmedewerkers!
Het belang van chiropractie

Een aantal van onze patiënten heeft laten weten hoe zij onze zorg hebben gemist en welke consequenties dit had voor hun dagelijks functioneren. Iedereen heel erg bedankt voor de tijd en moeite die jullie hebben genomen om dit voor ons te beschrijven.

 

Renate is werkzaam als kwaliteitsverpleegkundige in een verpleeghuis en daarnaast als deskundige infectiepreventie. Hierbij ondersteunt zij het management in beleidsbeslissingen rondom hygiëne en infectiepreventie.

Het afgelopen jaar was zwaar. Zowel fysiek als mentaal. Normaal werk ik 24 uur, maar ik heb in het begin van 2020 tot soms 40 uur per week gewerkt. Met als gevolg dat ik uitviel doordat mijn lijf me in de steek liet. Ik kan veel minder lang achtereen werken. Moet regelmatig rust nemen.
De chiropractor bezoeken is voor mij essentieel. Door elke 2 tot 3 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan ben ik in staat om te blijven functioneren.”

“Afgelopen periode heb ik extra pijnstillers gebruikt, maar desondanks is mijn hoge spierspanning niet goed onder controle te brengen. Alleen met spierontspannende medicatie (Diazepam) lukt dit tijdelijk, maar dan kan ik niet meer naar mijn werk rijden, laat staan geconcentreerd werken.”

“Ik mis de chiropractie behandelingen enorm. De uitvraag naar klachten, de uitleg over maatregelen en de uitvoering van de preventieve maatregelen waren top geregeld in de periode dat de praktijk wel open was. Een chiropractie behandeling is voor mij niet te vervangen door een fysiotherapie behandeling.”

 

Ook fysiotherapeute Saskia verteld dat ze eind december een afspraak had staan die 3 keer is verzet:
“Door onderliggende thoracale klachten, het fysieke werk en 2 kleine kinderen krijg ik klachten in mijn nek en bovenrug. Wanneer ik dit om de 8 weken bijhoud, kan ik mijn werk prima uitvoeren.”

“Ik heb deze periode wel kunnen werken, maar heb echt veel meer pijn gehad. Mijns inziens is het onnodig omdat er geen BIG-registratie is om deze chiropractie praktijk te sluiten. Ik zie een heleboel overeenkomsten in de praktijkgang tussen fysiotherapie en chiropractie. Chiropractie is geen luxe zoals de kapper of de nagelstyliste, maar iets een noodzakelijks om mensen op de been te houden.”

 

Verpleegkundige Menda mist haar behandelingen.
“Door het staken van mijn behandeltraject zijn mijn whiplashklachten (slappe nekspieren en verkramping van andere spieren, trage prikkelverwerking en hoofdpijn) niet verder herstelt. Daarom heb ik een tijd niet kunnen werken als verpleegkundige, wat juist nu heel hard nodig was.”

“Uiteindelijk ben ik bij een fysiotherapeut terecht gekomen die in principe dezelfde behandeling (helaas zonder dry needling) mocht voortzetten, met aanraking en zonder afstand. Wat maakt dat de chiropractor dat niet kan doen?” 

 

Cynthia, verzorgende i.g. werkzaam in een verpleeghuis en zit in het examenjaar van de opleiding verpleegkunde, heeft haar chiropractor gemaild voor tips.
Ik heb sinds dat de praktijk gesloten is erg veel pijn gehad, hierdoor kon ik mijn werk erg moeilijk uitvoeren, slaap ik slecht geslapen en merkte dat ik hierdoor erg chagrijnig werd. Vorige week werd de pijn zo hevig dat ik naar de huisarts ben geweest.”

“Door de klachten heb ik veel pijnstilling geslikt, warmte spray gebruikt, een kersenpit gekocht, voltaren gebruikt. En uiteindelijk opnieuw naar de huisarts gegaan. Ik merk wel doordat de rest van mijn schouders en rug die niet behandeld zijn het allemaal nog erger vast aan voelt en allemaal erg pijnlijk is. Als deze behandeld zijn voelt het voor mij veel soepeler.”

“Ik vind het niet kunnen dat de chiropractor heeft moeten sluiten. De corona maatregelen zijn al erg heftig maar door de klachten die ik ervaarde merkte ik dat ik helemaal belemmerd werd in mijn dagelijks leven. Elke dag met pijn moeten lopen is echt verschrikkelijk.”