Skip to content

Chiropractie behandeling in Den Bosch

Chiropractie behandeling – Het eerste consult

U heeft gekozen om uw klachten te laten behandelen bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch. Om het beste behandelplan voor u samen te stellen, nemen wij uitgebreid de tijd om uw klachten goed in kaart te krijgen. Tijdens het eerste consult nemen wij een vragenlijst door, voeren we een vraaggesprek (anamnese) en doen we een lichamelijk onderzoek. Uw chiropractor spoort zo de oorzaak van uw probleem op. Bij de zoektocht naar de oorzaak laten we niets aan het toeval over en nemen we alle facetten mee. Hierbij kunt u denken aan leefgewoonten of eventuele psychische factoren, zoals bijvoorbeeld stress. Mocht er aanvullend onderzoek in het ziekenhuis nodig zijn (röntgenfoto’s, MRI of CT scans), dan willen wij hier graag een kopie van ontvangen. Deze kunt u in het ziekenhuis opvragen. Door deze documenten mee te nemen, zijn wij in staat om de meest complete diagnose te stellen. Het eerste consult duurt 30-45 minuten.

Persoonlijk behandelplan en diagnose

Bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch vinden wij een persoonlijke benadering en behandeling zeer belangrijk. Daarom krijgt u van ons een persoonlijk behandelplan. Dit behandelplan stellen wij op aan de hand van de diagnose die wij na ons onderzoek hebben gesteld. Realistische wensen en behoeften nemen wij hier zeker in mee. Op deze manier betrekken wij u volledig in het behandelplan. Wij pakken zo de oorzaak en het gevolg van uw probleem aan. 

Vervolgconsult bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch

Tijdens het vervolgconsult worden eventuele vragen en de reactie op de vorige behandeling doorgenomen. Wij controleren dan nog een keer het functioneren van uw wervelkolom en andere gewrichten. Indien nodig, kan het behandelplan worden aangepast. Hierna wordt de chiropractie behandeling verder voortgezet en krijgt u advies over uw houding, ondersteunende oefeningen en sport. Een vervolgconsult duurt ongeveer 15 minuten.