Hoofdpijn / Migraine

 

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht die uit de nek of rug kan ontstaan. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn.

Meestal is hoofdpijn onschuldig en van korte duur. Zo kan onvoldoende water drinken, slecht slapen of griep hoofdpijnklachten opwekken. Andere hoofdpijnen zijn van langere duur en komen regelmatig opzetten. De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine

Hoofdpijnklachten ontstaan vaak (net als nekklachten) door een optelsom van verschillende factoren. Enkele oorzaken die vaak gezien worden zijn bv nek problemen, een verkeerde houding, stress, hoge bloeddruk, hormonaal of een verkeerde eetpatroon.

De chiropractor is in staat om door middel van een grondige anamnese en lichamelijk onderzoek (dit omvat neurologische, orthopedische en chiropractische testen) de oorzaak van de klachten te achterhalen. Indien wij iets met chiropractie voor u kunnen betekenen kan het behandeltraject besproken worden alvorens aan de behandeling te beginnen. Als de oorzaak van de klacht buiten ons vakgebied valt, kunnen de alternatieven besproken worden.