Skip to content

Chiropractie bij bovenrugklachten

Veel cliënten die wij behandelen hebben last van rugpijn. Naast lage rugklachten komen bovenrugklachten vaak voor. Denk aan een stijve bovenrug, pijn tussen de schouderbladen, maar ook aan pijn op de borst. Deze klachten worden veelal veroorzaakt door langdurig beeldschermwerk en beperkte gezonde beweging. Soms zijn de klachten zo hevig, dat uw ademhaling belemmerd wordt. Dit komt dan meestal doordat uw ribben minder soepel bewegen. Doordat uw zenuwen hier dicht langs lopen kunnen uw tussenribspieren in de verdrukking raken. Dit kan leiden tot een hele scherpe pijn.

Oorzaak van bovenrugklachten

Pijn in de bovenrug kan plotseling ontstaan, maar ontstaat meestal geleidelijk. Als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig gebruik van de armen of veel boven het hoofd werken. Uw gewrichten en spieren worden dan verkeerd belast, waardoor stijfheid in gewrichten en spanning in de spieren ontstaat. Dit kan weer leiden tot uitstraling op de borst. Nek- en lage rugklachten hebben vaak ook invloed op bovenrugklachten.

Chiropractie behandeling bij bovenrugklachten

De chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch achterhalen met een uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek de oorzaak van uw bovenrugklachten. Als de oorzaak helder is, maken wij een effectief behandelplan. Voor een optimale behandeling kunnen oefeningen, houdings- en ademhalingsadviezen wenselijk zijn.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor bovenrugklachten bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Wilt u een afspraak maken bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch om van uw bovenrugklachten af te komen? Onze chiropractoren staan voor u klaar. Maak vandaag nog een afspraak!