Skip to content

Chiropractie bij elleboogklachten en polsklachten

Heeft u last van uw elleboog? Of van uw pols? Elleboog- en pols klachten zijn bijna altijd een gevolg van overbelasting. Bij elleboog- en polsklachten wordt minder snel aan chiropractie gedacht. Onterecht, want onze chiropractoren kunnen juist veel voor u betekenen. U kunt bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch terecht voor de volgende aandoeningen:

Chiropractie behandeling bij RSI (Repetitive Strain Injury)

In de elleboog en pols zien we vooral chronische overbelasting klachten. Bij RSI ontstaat de klacht doordat er te lang in dezelfde houding gewerkt wordt en vaak dezelfde beweging gemaakt wordt – meestal met computerwerk. Eerst voelt u een zeurend gevoel in het gebied tijdens de werkzaamheden. Naarmate de problemen verder uitbreiden, worden uw klachten meer constant en niet meer werkgerelateerd.

Tenniselleboog en golfelleboog

Bij een tenniselleboog en golfelleboog gebeurt hetzelfde als bij RSI, maar dan op een specifieke plaats. Bij een tenniselleboog gaat het om de buitenzijde van uw elleboog en bij een golfelleboog om de binnenzijde. Onze chiropractoren zien dat er overmatige spanning ontstaat in de spieren die de pols naar achter bewegen (de extensoren). Deze spieren hebben een gezamenlijk aanhechtingspunt aan de buitenkant van uw elleboog. De overmatige spanning zorgt voor een irritatie van de aanhechting, waardoor uw elleboog kan ontsteken.

Chiropractie behandeling aan uw elleboog en/of pols

Bij zowel elleboogklachten als polsklachten is alleen het behandelen van de pijnlijke plek niet de oplossing. De gehele keten van nek tot pols wordt bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch beoordeeld en behandeld. Tegenwoordig spreekt men dan ook vaak van KANS (Klachten in Arm, Nek en Schouder) in plaats van RSI. Naast chiropractische manipulatie van de gewrichten kan dry needling effectief zijn om gespannen spieren snel en effectief te laten ontspannen.

Chiropactie behandeling bij tunnelsyndromen

Tunnelsyndromen ontstaan wanneer er door een beknelling van een perifere zenuw in een bepaald gebied van het lichaam tintelingen, doofheid en/of uitval van lichaamsdelen optreedt. Dit kan in zowel uw armen als benen voorkomen. De klachten zijn meestal langzaam door de tijd heen opgebouwd.

Carpaal en cubitaal tunnel syndroom

De meest voorkomende vorm van tunnelsyndroom is het carpaal tunnelsyndroom. De zenuw die door de pols loopt is dan bekneld. Dit veroorzaakt tintelingen in de hand. Ook in uw elleboog kan een zenuw bekneld raken. Wij spreken dan over cubitaal tunnelsyndroom. Naast deze twee veel voorkomende tunnelsyndromen kunnen ook op andere plaatsen beknellingen van zenuwen ontstaan.

Chiropractie behandeling bij klachten aan uw elleboog en/of pols

Klachten aan uw elleboog en/of pols ontstaan doordat de ruimte voor de desbetreffende zenuw belemmerd wordt. Dit kan komen door een ontsteking, een gespannen spier of door een irritatie vanuit gewrichten, die samen met de botten de tunnels vormen. Door de ruimte voor de zenuw weer te herstellen en irritaties op te heffen, verdwijnen op korte of lange termijn de klachten. worden. Goed onderzoek naar de oorzaak van beknelling is noodzakelijk.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Heeft u elleboogklachten en/of polsklachten? Maak een afspraak bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch!

Wilt u een afspraak maken bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch om van uw elleboog en/of polsklachten af te komen? Onze chiropractoren staan klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak