Skip to content

Chiropractie bij enkelklachten en voetklachten

Enkelklachten en voetklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Door staan, lopen en rennen wordt er veel druk uitgeoefend op de enkels en voeten, waardoor een milde klacht kan uitgroeien tot een chronische klacht. Bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch kunt u terecht voor verschillende enkelklachten en voetklachten.

Chiropractie bij een verzwikte enkel

Een veel voorkomende acute klacht in de enkel is een verzwikking. Hierbij wordt uw voet zodanig gedraaid, dat de enkelbanden overstrekt worden. Het is dan verstandig de enkel te laten rusten met ijs en voorzichtig te blijven bewegen. Een chiropractie behandeling en intapen, kort na het oplopen van de blessure kan de zwelling verminderen. Hierdoor verloopt het herstel sneller.

Chiropractie bij hielspoor

Een veelvoorkomende chronische klacht in de voet is hielspoor (plantaire fasciitis). Dit is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Dit wordt veroorzaakt door een stijve peesplaat die vanuit de voorkant van de hiel naar de voorvoet loopt, waardoor de voet gebogen blijft. De voornaamste klacht van hielspoor is een pijnlijk stijve voet, wat versterkt wordt na rust (’s nachts naar de wc gaan) of met langer lopen. Onze chiropractoren richten zich eerst op de oorzaak, want geen enkele klacht ontstaat zomaar. Vaak zijn er blokkades in de voet te vinden, die extra spanning op de peesplaat zetten. Wanneer u hiermee door blijft lopen, ontstaat uiteindelijk een irritatie van de aanhechting.

Ook voor andere enkelklachten en voetklachten kunt u bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch terecht. Neem contact op wanneer u niet zeker bent of chiropractie u kunnen helpen.

Chiropractie behandeling bij enkelklachten of voetklachten

Door een uitgebreid vraaggesprek in combinatie met een bewegingsonderzoek van de gehele voet, het been en het lichaam is de oorzaak vaak terug te herleiden. Naast het aanpakken van de oorzaak, is het ook belangrijk om de stijfheid van de peesplaat zelf te verminderen. Dit zorgt dat klachten snel afnemen. De chiropractie behandeling bestaat uit chiropractische manipulaties van de geblokkeerde gewrichten en ontspanning van de peesplaat. Dit doen onze chiropractoren middels speciale frictie-technieken en eventueel dry needling. Thuis kunt u specifieke rekoefeningen doen om snel verder te komen.

Wetenswaardigheden over enkelklachten en voetklachten

1. Zo’n 20% van de 65+-ers heeft last van voetklachten, waarvan 60% in de voorvoet

2. Lopen op hoge hakken is slecht voor uw voeten

3. Voetproblemen zijn niet aangeboren

4. De smalle, brede, hoge of platte voet bestaat uit 28 botten en beentjes, 24 spieren en 6 banden

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor enkelklachten en/of voetklachten bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Wilt u een afspraak maken bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch om van uw enkelklachten of voetklachten af te komen? Onze chiropractoren staan klaar om u te helpen. Maak vandaag nog een afspraak.