Skip to content

Chiropractie bij heupklachten in Den Bosch

Heupklachten komen veel voor, bij zowel jong als oud. De pijn uit zich vaak in uw lies, bil, buitenkant been tot zelfs uitstraling in de knie. Pijnklachten in uw heup kunnen ook weer uit uw bekken of lage rug komen. Kortom, een complexe materie. Onze chiropractoren hebben jarenlange ervaring met het behandelen van heupklachten.

Chiropractie bij slijtage in de heupen

Het heupgewricht is één van de eerste gewrichten in ons lichaam waar slijtage (artrose) optreedt. U ervaart dan niet direct pijnklachten, maar voelt een belemmering in uw bewegingsvrijheid. Het kraakbeen slijt en hierdoor komt de heupkop dieper in de kom te liggen. De bewegingsvrijheid van de heup wordt minder met als gevolg dat er stijfheid ontstaat. Door te compenseren, kunnen er ook rug- en bekkenklachten ontstaan
Chiropractie verlicht de artrose, omdat we de mobiliteit in de heup verbeteren. Daarnaast verhelpen we de bewegingsproblemen in het bekken en de rug. Zo kan vaak een operatie dankzij chiropractie uitgesteld worden.

Chiropractie bij bewegingsproblemen in de lage rug of bekken

Het heupgebied is vaak de dupe van compensatiegedrag. Lage rug of bekkenklachten worden vaak opgevangen door het heupgebied. Doordat het bekken gaat wringen, moet de heup compenseren. Doordat uw heup anders gaat bewegen, worden de spieren rond uw heup overbelast. Hierdoor ontstaan pijnklachten en neemt het stabiliteitsgevoel in de knie af. Met als gevolg dat u letterlijk door uw hoeven zakt. De overbelasting van de spieren kan ook pijn en irritatie over de heupkop geven of zelfs een slijmbeursontsteking veroorzaken. Slapen op uw zij wordt dan pijnlijk.

Chiropractie behandeling bij heupklachten

Rugzorg Chiropractie Den Bosch kent de complexiteit van heupklachten. Daarom doen wij eerst een zorgvuldig bewegingsonderzoek om afwijkende bewegingspatronen in kaart te brengen. Alle mogelijk invloeden worden meegenomen. Wij kijken verder dan alleen het heupgebied. Ook de lage rug, heup, knie en enkel wordt onderzocht. Alleen zo komen we tot een juist behandelplan en spoedig herstel.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor heupklachten bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Wilt u een afspraak maken bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch voor uw heupklachten? Onze chiropractoren staan voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. .