Skip to content

Chiropractie bij ischias; uitstralende zenuwpijn

Ischias is een zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in uw been. Het grote verschil met een hernia is de locatie van de uitstraling en de manier waarop klachten versterkt worden. De oorzaak van ischias verschilt per persoon. Een overkoepelend probleem is spanning in de spieren. Het wegmasseren van de spanning in de spieren is vaak niet voldoende om een goed resultaat te bereiken, omdat de oorzaak dan in de gewrichten of tussenwervelschijf ligt. Ook artrose of een ontsteking kan een “ischias pijn” veroorzaken.

Chiropractie behandeling bij ischias

Met een uitgebreid neurologisch en lichamelijk onderzoek kunnen onze chiropractoren de oorzaak van uw ischias vinden en effectief behandelen. Naast chiropractische manipulaties van uw aangedane gewrichten, kunnen de spieren door uw chiropractor ook effectief ontspannen worden door dry-needling en (rek)oefeningen voor thuis. Wanneer de beweging in uw gewrichten hersteld is en uw spieren daaromheen ontspannen zijn, verdwijnen uw klachten meestal ook snel.

Andere oorzaken van ischias

Naast een ware beknelling van de zenuw, kunnen de klachten in uw bil of uw been worden veroorzaakt door een uitstralende pijn vanuit gewrichten of spieren zelf. Deze ‘onderliggende’ klachten worden helaas niet altijd onderkend. Blijf niet onnodig lang rondlopen met klachten, omdat ‘het vanzelf wel over zal gaan’. Rugzorg Chiropractie Den Bosch kan uw klachten snel verminderen. 

Lichamelijk onderzoek bij ischias

In een enkel geval is lichamelijk onderzoek niet voldoende om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Uw chiropractor verwijst u dan door voor aanvullend onderzoek. Denk hierbij aan röntgenfoto’s of een MRI-scan.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor ischias bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Wilt u een afspraak maken bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch om van uitstralingspijn in uw rug, been en bil af te komen? Onze chiropractoren staan klaar om u te helpen. Maak vandaag nog een afspraak.