Skip to content

Chiropractie bij knieklachten in Den Bosch

Waar ligt de oorzaak van uw knieklachten? De knie is een scharniergewricht en speelt daarmee een belangrijke rol als u beweegt. Zo treedt er wringing op in uw knie, wanneer uw heup en enkel niet optimaal bewegen. Ook is uw knie zeer gevoelig voor blessures. Gescheurde kruisbanden of meniscus zijn veel gehoorde blessures. Het komt vaak voor dat knieklachten door niet aanwijsbare schade komen. In dit geval is het belangrijk om de hele keten van bekken tot voet te onderzoeken op bewegingsproblemen. Alleen zo achterhalen onze chiropractoren de oorzaak van uw knieklachten. Wij onderscheiden twee categorieën knieklachten: acute knieklachten en chronische knieklachten.

Chiropractie bij acute knieklachten

Opgerekte kniebanden en een beschadigde meniscus vallen onder acute knieklachten. Een beschadigde meniscus kan ontstaan door een verdraaiing in de knie. Een directe zwelling duidt veelal op een beschadiging. Voorzichtig in beweging blijven en de pijnlijke knie koelen is dan essentieel. De knie intapen of de beweging van de knie op een andere manier corrigeren, zorgt dat de knie sneller herstelt. Met dry needling wordt gezorgd dat verkrampte spieren en banden weer ontspannen en daarmee hun natuurlijke en stabiliserende werking terugkrijgen. 

Chiropractie bij chronische knieklachten

Chiropractie is bij chronische knieklachten is zeer effectief. De oorzaak van de pijn ligt vaak niet in de knie zelf. Bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch kijken we daarom altijd verder dan de knie. Als dit niet gebeurt, dan loopt u onnodig lang rond met knieklachten. Bij veldsporten zoals hockey, voetbal en basketbal kunnen klachten in de knie ontstaan door de snelle wisselingen in bewegingen. Daarmee wordt uw knie belast, maar ook de enkel, heup en lage rug. De knieklachten komen langzaam opzetten: aanvankelijk alleen tijdens of na langere belasting. Later kunnen de knieklachten dagelijks en constanter gevoeld worden. Doordat de chiropractoren bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch de gehele keten van bekken tot voet onderzoeken, vinden wij de oorsprong van de klacht. Langdurige knieklachten worden snel en doeltreffend opgelost. 

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor knieklachten bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Blijf niet langer rondlopen met uw knieklachten. Onze chiropractoren staan voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.