Skip to content

Chiropractie bij nekklachten in Den Bosch

Heeft u last van nekklachten? Veel Nederlanders hebben last van nekklachten. Wij onderscheiden twee typen nekklachten: acute en chronische nekklachten. Onze chiropractoren zijn gespecialiseerd in deze 2 typen nekklachten en kunnen u hier effectief bij helpen. U kunt hierbij denken aan: een gespannen, stijve nek, een nekhernia, nekpijn met uitstraling naar uw hoofd of schouders, werkgerelateerde nekklachten en stressgerelateerde nekklachten 

Chiropractie bij acute nekklachten 

Acute nekklachten kunnen ontstaan na een verkeerde draaibeweging of ongelukkige slaappositie. Alle bewegingen zijn dan erg pijnlijk. Dit wordt over het algemeen gevoeld en aangeduid als een ‘stijve nek’. De hevigheid van de nekpijn neemt meestal binnen een paar dagen af. Vaak blijft er dan een pijnlijke, geblokkeerde beweging over. Een blokkade in de wervelgewrichten van de nek is hier de oorzaak van. Deze vorm van nekpijn is bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch met enkele chiropractische behandelingen uitstekend te behandelen.

Chiropractie bij chronische nekklachten

Een slechte werkhouding of stress is de grootste oorzaak van chronische nekklachten. De klachten in de nek gaan vaak gepaard met strakke, gespannen schouderspieren en/of hoofdpijn. Deze nekklachten bouwen zich gedurende maanden of zelfs jaren op. Hierdoor kunnen ze als ‘normaal’ beschouwd gaan worden. Door een slechte houding kunnen uw nekgewrichten niet optimaal bewegen. Uw lichaam gaat hierdoor pijnsignalen afgeven. Dit zorgt ervoor dat de spieren extra verkrampen. Onze chiropractoren achterhalen samen met u de oorzaak van het probleem.

Bij nekklachten kan een een goed kussen ook veel verlichting geven. Lees hierover in deze blog.

Chiropractie bij nekhernia

Als nekklachten samengaan met uitstraling (tintelingen/pijn) of doofheid verder in de arm, dan kan er sprake zijn van een nekhernia. Op onze speciale pagina over hernia leest u daar meer over. Het is aan te raden om op korte termijn contact op te nemen met Rugzorg Chiropractie Den Bosch als u vermoedt een nekhernia te hebben. Des te eerder we u kunnen helpen, des te sneller u van de klachten af bent. 

Chiropractie bij uitstralingsklachten in de arm of hand 

De oorzaak van uitstralingsklachten kan zeer verschillend zijn. Verkrampte spieren in uw nek of bovenrug kunnen een oorzaak zijn. De klachten worden minder heftig ervaren dan bij een nekhernia. Een beknelling van zenuwen en/of bloedvaten kan ook leiden tot uitstralingsklachten. De uitstralingsklachten lopen dan uw arm in vanuit de nek of vanuit de borstkas. Dit noemen we thoracic outlet syndroom (TOS). Dit komt vaak door verkorte spieren of het vastzitten van het sleutelbeen of de eerste rib. 

Chiropractie behandeling bij nekklachten

Rugzorg Chiropractie Den Bosch onderzoekt het gehele bewegingsapparaat. Daarmee wordt de oorzaak van de nekklachten gevonden en kunnen onze chiropractoren u gericht behandelen. De behandeling focust op het in beweging brengen van de aangedane gewrichten en ontspanning of activeren van de omliggende spieren. Aanvullende houdingscorrigerende oefeningen leiden tot een langdurige oplossing.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor nekklachten bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Wilt u een afspraak maken bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch voor uw nekklachten? Onze chiropractoren staan voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.