Skip to content

Chiropractie bij een whiplash

De term whiplash is een verzamelnaam voor nek-gerelateerde klachten. Whiplash klachten ontstaan door een abrupte beweging van het hoofd, veelal door een auto ongeluk. De spieren, banden en gewrichten in de nek worden dan fors overbelast. Na een ongeval ervaren mensen vaak flinke spierpijn. Dit komt omdat het lichaam in een reflex volledig aanspant om de klap op te vangen. De spierpijn verdwijnt vaak gelukkig vanzelf binnen een paar dagen. Echter, wanneer klachten aanwezig blijven, of terugkomen, kan er sprake zijn van een whiplash trauma. Er zijn verschillende gradaties in een whiplash, variërend van zeer mild (alleen nek- en spierpijn) tot hevig (fracturen en flinke neurologische symptomen).

Symptomen van whiplash

Doordat onze nekgewrichten veel informatie doorgeven aan de hersenen, lopen whiplash symptomen zeer uiteen. Denk aan klachten als: nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, concentratieproblemen of vergeetachtigheid. Op een röntgenfoto of MRI-scan zijn vaak geen afwijkingen te zien en het exacte mechanisme waardoor whiplash klachten ontstaan is nog niet volledig duidelijk. 

Chiropractie behandeling van een whiplash

Het doel van de chiropractie behandeling is om gewrichten en spieren weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Dit kan worden bereikt met lichte gewrichtsmanipulaties, spierontspannende technieken (waaronder dry needling) en specifieke oefeningen. Het doel is om de normale functie van de nek terug te krijgen. Voor het resultaat is het belangrijk om kort (binnen een paar dagen) na het oplopen van de whiplash te starten, om chronische nekklachten te voorkomen.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Afspraak maken voor een whiplash bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch?

Wilt u een snel van uw whiplash afkomen? Onze chiropractoren helpen u graag. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak.