Nekklachten

Nekpijn komt regelmatig voor in onze bevolking. Deze klachten kunnen variëren van stijfheid en zeurende  pijn in de nek en schouders, tot uitstralingsklachten naar de armen en/of benen. Ook kan er sprake zijn van hoofdpijn en duizeligheid.

Door langdurige eenzijdige bewegingen of een verkeerde houding wordt de nek zwaar belast. Hierdoor worden de gewrichten in de nek stijf en komt er veel spanning op de nekspieren te staan. Wanneer het lichaam dit niet meer zelf kan opvangen geeft dit nekklachten. Langdurige emotionele spanningen (stress) hebben ook een grote invloed op nekklachten.

Na een ongeval (whiplash) of andere ziekteprocessen kunnen ook andere klachten optreden zoals concentratiestoornissen of oorsuizingen (tinnitus). Dit komt omdat de spieren en gewrichten in de nek een grote invloed hebben op ons zenuwstelsel.

De chiropractor is in staat om door middel van een grondige anamnese en lichamelijk onderzoek (dit omvat neurologische, orthopedische en chiropractische testen) de oorzaak van de klachten te achterhalen. 

De behandeling is dan gericht op het verbeteren van de mobiliteit en spierspanning in de nek. Ook worden indien nodig oefeningen en houdingsadviezen doorgenomen om het herstel te versnellen en om te voorkomen dat de klachten weer snel opbouwen.