skip to Main Content

Graag wil ik me middels deze blog aan je voorstellen. Ik ben Kiki Coppelmans en vanaf 1 juni 2015 werk ik samen met Rugzorg Chiropractie Den Bosch en ben aanwezig op de woensdag op de locatie Maaspoort.

Wist je dat veel lichamelijke klachten blijven bestaan door stress?

En dat je deze klachten prima kunt verhelpen middels psychosomatische fysiotherapie?

Maar wat is dat dan psychosomatische fysiotherapie?

Elk mens ondervindt spanning, stress en tegenslag in zijn leven. Soms is dat oké, want enige spanning is gezond om goed te functioneren: het stimuleert en houdt levendig. Te intensieve of te lang aanhoudende spanning verstoort de balans die bepaalt of je lekker in je vel zit.

Voorbeelden van psychische en/of lichamelijke klachten kunnen zijn:

  • Langdurige en/ of terugkerende spierspannings- en pijnklachten, hoofdpijn, nek en rugklachten
  • Vermoeidheid, overspannenheid, burn-out, prikkelbaarheid, gejaagdheid, hyperventilatie
  • SOLK (lichamelijk onverklaarbare klachten), en andere langdurige klachten zoals fibromyalgie,     hypermobiliteits syndroom, chronische vermoeidheids syndroom.
  • Of je wilt nu gewoon echt eens leren om relaxter in het leven te staan.

Wanneer spanningen en stress je leven (onnodig) negatief beïnvloeden dan is psychosomatische fysiotherapie vaak een enorme opluchting. Lichamelijke en mentale ontspanning, rust, overzicht en weer zicht krijgen op wat jij leuk en belangrijk vindt, vormt daarbij de basis in het behandeltraject.

Het behandeltraject bestaat uit:

  • Leren omgaan met stressvolle situaties dmv Motivational Interviewing en NLP
  • Adem- en bewegingsoefeningen om meer inzicht te krijgen in je eigen functioneren
  • Ontspanning dmv ontspannings- en haptonomische massage, mindfulness en visualisaties

Uitgangspunt is en blijft omgaan met stress en (op tijd) ontspannen zodat ongezonde stress geen kans krijgt. Dat past simpelweg niet in het gelukkige leven dat je verdient.

Wilt je nog meer weten zoals de tarieven en vergoeding raadplaag dan mijn website; www.ki2move.nl of mail naar info@ki2move.nl. Contact opnemen via telefoon kan ook op 06-42252777.

Kiki Coppelmans is ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie, register Algemeen Practicus en register Psychosomatisch fysiotherapeut.