Skip to content

Chiropractie voor sporters/sportblessures

Sport is beweging, sport is leuk en sport is belangrijk om fit te blijven. Ongeacht het niveau brengt sport extra belasting op het lichaam mee. Om maximale prestaties te behalen, is het belangrijk dat uw lichaam optimaal en efficiënt functioneert. Als u (top)prestaties wilt leveren, wordt er heel veel van uw lichaam verwacht. Wanneer uw lichaam dat niet kan leveren, gaat het compenseren. Prestaties gaan hierdoor achteruit en blessures steken de kop op. Wanneer alleen de symptomatische delen in het lichaam beoordeeld en behandeld worden, komen de klachten snel weer terug. Een licht verstuikte en onbehandelde enkel kan bijvoorbeeld later knie- of rugklachten veroorzaken. In het geval van sportblessures is het dus heel belangrijk om verder te kijken dan de plaats waar de blessure tot uiting komt. Daarom verdient uw sportblessure de deskundige zorg van Rugzorg Chiropractie Den Bosch.

Hoe chiropractie werkt bij sportblessures

Wij bewegen door onze spieren te gebruiken. De aansturing van spieren is geen eenrichtingsverkeer. Feedback vanuit het lichaam zorgt ervoor dat u uw spieren gecontroleerd aan kunt sturen. Uw gewrichten zijn een belangrijk onderdeel van die proprioceptie (gevoel van bewegen). Wanneer een gewricht niet optimaal beweegt, kunnen uw spieren daaromheen niet efficiënt reageren op kracht wisselingen. Dit geeft verminderde stabiliteit aan het gewricht, met klachten tot gevolg.

Het trainen van de kracht in deze spieren heeft dan geen zin zolang het gewricht niet goed functioneert. Het levert vaak alleen maar extra klachten op. Met name bij sportblessures is het daarom van groot belang eerst de functie van de gewrichten te optimaliseren, voordat aan stabiliteit en uithoudingsvermogen gewerkt wordt.

Chiropractische behandeling voor sporters

Om het lichaam optimaal te laten functioneren, maken onze chiropractoren gebruik van gewrichtsmanipulaties op de betreffende gewrichten. Hierdoor zullen uw stijve gewrichten weer in beweging worden gebracht. Tevens wordt feedbackmechanisme weer op gang gebracht. Daarnaast kunnen de spieren behandeld worden met verschillende technieken, waaronder dry needling en medical taping. Indien nodig worden naast de chiropractische behandeling specifieke oefeningen gegeven om de algehele stabiliteit te verbeteren. Wij kunnen ook doorverwijzen naar een fysiotherapeut om de training op te pakken.

Voor specifiekere informatie over een aantal onderwerpen hebben onze collega’s blogs geschreven. Er zijn blogs over de volgende onderwerpen.

Leer de chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch kennen

Chiropractie behandeling voor sporters en sportblessure – Rugzorg Chiropractie Den Bosch

Wilt u van uw sportblessure afkomen? Rugzorg Chiropractie Den Bosch biedt u de snelst mogelijke oplossing om van uw blessure af te komen. Neem gerust contact met ons op.