Sporters 

Sport is leuk en belangrijk om fit te blijven. Ongeacht het niveau van de atleet brengt sport extra belasting op het lichaam. Wanneer er in het lichaam bepaalde spieren of gewrichten zijn die niet optimaal functioneren, moet het lichaam zich hier op aanpassen. Dit leidt tot compensatie. Compensatie betekend dat bepaalde spieren en gewrichten harder moeten werken om de beweging en belasting van het lichaam op te vangen. 

Waneer uw lichaam gaat compenseren gaat uw prestatie achteruit. Kracht, co-ordinatie, stabiliteit en duurzaamheid neemt af. Door de compensatie ontstaan er zwakke schakels in het bewegingsapparaat wat tot blessures kan leiden.

Chiropractie voor sporters richt zich op drie belangrijke onderdelen:

  • Behandelen van sportblessures
  • Voorkomen van blessures
  • Verbeteren van sportprestaties

Door het uitvoeren van een combinatie van chiropractisch onderzoek en specifieke functionele bewegingstesten kan de achterliggende oorzaak van het probleem gevonden worden. Zodra deze oorzaak gevonden is werken wij samen met de sporter aan zo spoedig mogelijk functieherstel, door chiropractische behandelingspecifieke oefeningen en andere adviezen.

Daarnaast is het voor de sporter belangrijk om veilig zijn activiteiten te kunnen hervatten en zo goed mogelijk te kunnen presteren.

Mocht u vragen hebben of bent u benieuwd of chiropractie iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op met ons via het contactformulier of bel ons voor een afspraak.