Skip to content

Chiropractor Monique van der Marck

Bachelor of Science (BSc)
Doctor of Chiropractic (DC)

Chiropractor Monique van der Marck is gespecialiseerd in

Klachten tijdens en na de zwangerschap
Klachten bij de oudere patiënt
Dry needling

Waarom chiropractie?

Na de middelbare school wilde ik geneeskunde gaan studeren. Het was altijd mijn droom om huisarts te worden. Echter, de kans om uitgeloot te worden was groot. Om deze reden kwamen mijn ouders met de studie chiropractie als alternatief.

Studie chiropractie

Voor ik het wist, zat ik in Engeland en was ik begonnen aan mijn opleiding tot chiropractor. Tijdens mijn opleiding aan het Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth heb ik een geweldige en bijzondere tijd meegemaakt. Wij leerden, als chiropractoren in opleiding, te kijken naar de mens als geheel. Te kijken naar oorzaak en gevolg en niet alleen waar de pijn zich uit.
In 1991 ben ik afgestudeerd en in februari 1992 ben ik met een collega Chiropractie Den Bosch begonnen, nu Rugzorg Chiropractie Den Bosch, locatie Maaspoort.

Voldoening in het chiropractie vak

Nog steeds geeft het werk als chiropractor mij veel voldoening. Er zijn genoeg bij- en nascholingen om het vak boeiend te houden. Ook ben ik ruim tien jaar lid geweest van de visitatiecommissie van ons kwaliteitsregister, waarvan vijf jaar als voorzitter.

Chiropractie helpt bij ‘Pijntje hier, pijntje daar’

Na mijn drie zwangerschappen is mijn interesse versterkt in de behandeling van zwangere vrouwen. Nu ik ouder word, merk ik hoe belangrijk het is om actief te blijven. En natuurlijk het liefst zonder pijntjes en klachten. Ik hoor mensen dit omschrijven als phpd, ‘pijntje hier, pijntje daar’. Als chiropractor kan ik daar gelukkig veel aan doen en regelmatig hoor ik dan ook: “Wat een mooi beroep heb je toch.”

Vrijetijdsbesteding

Naast mijn gezin met studerende en werkende kinderen ben ik graag buiten om te wandelen, hard te lopen of tennissen. Daarnaast kan ik ook enorm genieten van een goed boek en gezellig samenzijn met vrienden.

Aanwezigheid bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch

U kunt bij mij terecht voor een chiropractie behandeling op maandag, dinsdag en donderdag bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch, locatie Maaspoort.

Monique van der Marck
Maak een afspraak met mij

Bekijk alle chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch