Skip to content

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een geneeswijze die naar het lichaam als één geheel kijkt. Uw gewrichten, spieren en zenuwen zorgen samen dat u probleemloos kunt bewegen. Gaat er iets mis in deze schakeling, dan kunnen ergens in uw lichaam problemen ontstaan. Dit kan voor pijnklachten zorgen. Door niet alleen naar het pijnlijke gebied, maar ook naar alles er omheen te kijken, wordt de daadwerkelijke oorzaak van de klacht achterhaald. Mede daardoor is Chiropractie zeer effectief.

Voor wie is chiropractie geschikt?

Van baby tot hoogbejaard en van recreatief sporter tot topatleet; chiropractie is voor velen bewezen effectief. Onze chiropractoren zijn universitair geschoolde experts op het gebied van rug-, nek- en hoofdpijnklachten. U kunt bij Rugzorg Chiropractie Den Bosch ook terecht voor andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel,de spieren en gewrichten.

Chiropractie behandeling in Den Bosch

Onze chiropractoren gebruiken verschillende behandeltechnieken om de oorzaak van de klacht aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat de meeste klachten snel verholpen worden met chiropractie. Hoofdzakelijk wordt door onze chiropractoren gebruik gemaakt van nauwkeurige gewrichtsmanipulaties. Deze hebben een dusdanig effect op het zenuwstelsel, waardoor gezonde beweging herstelt en pijnklachten verdwijnen. Het zenuwstelsel regelt alles in uw lichaam: elke cel, orgaan of lichamelijke functie wordt door het zenuwstelsel gecontroleerd.

Wetenswaardigheden over chiropractie

1. Chiropractie is een medische wetenschap dat is ontstaan in de late 19e eeuw

2. Het woord ‘chiropractie’ komt voort uit de Griekse term ‘cheiros’ (handen) en ‘prattein’ (gedaan door) en betekent dus letterlijk ‘met de handen gedaan’.

3. Chiropractie is één van de weinige vormen binnen de aanvullende gezondheidszorg die een Mastertitel geniet. De reden dat het niet als regulier wordt gezien door verzekeraars is omdat er (nog) geen opleiding bestaat in Nederland.

De opleiding chiropractie

De universitaire opleiding tot chiropractor duurt 5 jaar. Doordat de opleiding (nog) niet in Nederland bestaat, zijn alle chiropractoren in het buitenland opgeleid, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Er wordt tijdens de studie verregaande kennis opgedaan in anatomie, fysiologie, neurologie, orthopedie, pathologie en radiologie. De eerste jaren van de studie chiropractie komen inhoudelijk dan ook overeen met de studie geneeskunde. Daarnaast begint de chiropractie student al in de eerste jaren met de training voor de chiropractische behandeltechnieken. Het laatste jaar van de opleiding loopt de student chiropractie stage in de kliniek van de opleiding, waar de student onder strenge begeleiding zijn eigen patiënten behandelt.

De chiropractoren van Rugzorg Chiropractie Den Bosch