Chiropractie - In Het Kort 

Wat is Chiropractie?

Chiropractie is een wereldwijd bekende discipline binnen de gezondheidszorg die als uitermate doeltreffend bekend staat. Volgens de World Chiropractie Federation (WCF) houdt Chiropractie zich bezig met de diagnose, behandeling en preventie van stoornissen aan het bewegingsapparaat en de effecten hiervan op het functioneren van het zenuwstelsel en de algehele gezondheid. Er is een nadruk op manuele behandeling, inclusief gewrichtsmanipulaties. Nagenoeg alle zorgverzekeraars vergoeden de behandeling vanuit de aanvullende verzekering. Voor verder informatie over vergoedingen zie ook: www.chiropractievergoeding.nl 

De meest voorkomende klachten waarop chiropractie zich richt: 

  • lage rugklachten (zoals spit, hernia, ischias) 
  • nekklachten en de vervolgen hiervan (hoofdpijn, migraine, duizeligheid, whiplash)
  • pijn in de armen (tintelingen, gevoelloosheid, RSI, tennisarm, Carpaal Tunnel Syndroom)
  • Bovenrugklachten (pijn op de borst, rib pijn, ademhalingsproblemen)
  • Gewrichtsklachten
  • Bekkenpijn en bekkeninstabiliteit

 

Preventie

Preventie van klachten heeft binnen de chiropractie altijd een belangrijke plek ingenomen. Patiënten krijgen houdings-, bewegings- en algemene gezondheidsadviezen en worden gestimuleerd meer te bewegen. Op deze manier kunnen zij zelf bijdragen aan een goed functionerend lichaam.

Net als uw fiets en uw auto kunnen uw rug, nek en andere gewrichten aanlopen of zelfs vastlopen door normaal gebruik, overbelasting en na ongelukken. Dit zorgt, net als bij uw fiets en auto, voor slijtage. Daarnaast zorgt het voor stijfheid en pijnklachten in uw lichaam. Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het opsporen van bewegingsbeperkingen in uw rug, nek en andere gewrichten en deze te verhelpen, waardoor u weer soepel en pijnvrij kunt bewegen.

U hoeft niet te wachten tot u klachten krijgt. Preventie is, net als bij uw auto, natuurlijk de beste optie!