Ga naar hoofdinhoud
zorgverzekering

Hoe kies ik de juiste zorgverzekering?

De nieuwe tarieven van de zorgverzekeraars 2023 zijn bekend.

Chiropractie zit niet in het basispakket, maar wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Helaas wordt alles duurder, zo ook de verzekeringen. Het lijkt aantrekkelijk om het aanvullende pakket op te zeggen, maar doe je daar wel goed aan? Het is belangrijk om hier goed naar te kijken. Dus waar moet je op letten bij het kiezen van de zorgverzekering als je bij de chiropractor onder behandeling bent.

  1. Heb je aanvullende zorg nodig, zoals chiropractie, fysiotherapie, orthodontie, opticiën ….?
  2. Welke kosten verwacht je komend jaar te maken.
  3. Hoeveel moet je dan nog zelf bij betalen?
  4. Wat kost de aanvullende verzekering?
  5. Heb je de financiële middelen om de kosten te betalen als je toch zorg nodig hebt wanneer je geen aanvullende verzekering neemt.
“Daarom adviseer ik alleen je aanvullende zorgverzekering te annuleren als je de financiële middelen hebt om de kosten te dragen, mocht je om wat voor reden dan ook toch zorg nodig hebben”, zegt Wim Groot, die als hoogleraar Gezondheidseconomie verbonden is aan Maastricht University.


Let dus op, wanneer je alleen voor een basisverzekering gaat, zorg dan dat je rekening houdt met de kosten die je zelf moet betalen. Leg het geld dat je uitspaart door geen aanvullende verzekering te nemen apart. 

Het kan ook leiden  tot het mijden van zorg. Op de langere termijn kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Maar ook kan een verzekeraar een aanvullende verzekering weigeren of bepaalde problemen uitsluiten wanneer je klachten hebt gekregen toen je onverzekerd was.

Heb je gezondheidsproblemen die ontstaan zijn toen je onverzekerd was, dan kan een verzekeraar je een aanvullende verzekering weigeren.


Kijk wat dit voor jou betekent op onze website. Hier is een link naar de vergelijkingspagina voor de aanvullende vergoedingen en de prijs van deze pakketten. 

Succes hiermee!